Valg af brusekabine

 
17-11-2010
Badeværelset

Brusekabiner kan fås i mange størrelser og udformninger. Nogle modeller er udformet, så de passer ind i et hjørne, nogle er åbne i toppen, mens andre har loft. De fleste har en dør, som kan lukkes, så der ikke komme vand uden for kabinen.

Alle kabine har en fast bund med afløb. I nogle tilfælde har de en motor, som pumper vandet ud af kabinen og ned i afløb. Andre har ikke motor. De er enten hævet fra gulvet og står på en sokkel, eller har et lavt liggende afløb de kan kobles på. Vedligeholdsmæssigt må det anbefales ikke at have moto, hvis det kan lade sig gøre. Det kan selvfølgelig være nødvendigt at bruge motor hvis man ikke har et afløb det ligger lavt nok, som man kan koble sig på.

Følgende ting skal du tage stilling til når du skal købe brusekabine:

1) Størrelset
Hvad har du plads til. Husk at der også skal være plads til at åbne og lukke lågen.
Det kan evt. tegne en skitse af dit badeværelse set oppefra. Her kan du tegne kabiner i forskellige størrelser og sammen med der øvrige ting i badeværelset. Det er normalt bedst at placere kabinen i et hjørne, da den så tager mindst muligt plads i rummet.

2) Afløbt
Hvor kan du tilslutte afløbet?. Du skal have motor på afløbet hvis du ikke kan tilslutte til et afløb der ligger tilpas lavt.

3) Kvalitetent
Det er stor forskel for kvaliteten at brusekabiner. Tjek bla. Tykkelsen at glasvæggene. Er der noget der står og vibrere ved den mindste berøring.Er fugerne langs samlingerne lavet godt nok, så du undgår at vand trænger ud af kabinen?. Kan døren lukke tæt?

4) Farvet
Hvilken farve passer til de øvrige ting i badeværelset?.

 
 
Find information om: Byg guide Byggeri guiden
(Hovedkategori: Viden om byggeri)