Det ødelægger dit indeklima

 
15-01-2011
Indeklima

Fugt
Men høj luftfugtighed øger betingelserne for, at husstøvmider kan trives, og at der kan formere sig. Det kan give problemer for de ca. 10 % af Danmarks befolkning som har husstøvmideallergi, og kan gøre at dem der ikke allerede har husstøvmideallergi får det.

Høj luftfugtighed kan også give skimmelsvamp. Skimmelsvamp opstår hvis de materiale man har brug i boligen har ligget fugtigt eller hvis der opstår skader i der gør at der kommer fugt til. F.eks. skader på vvs rør eller utæt tag, der gør at regn kommer ind.

Partikler
Ingen har godt at partikler. Mennesket producere masser af støvpartikler hver eneste dag. Desuden kommer der partikler fra madlavning, brug at stearinlys, ovn og meget andet.

Dårlig ventilation
Dårlig ventilation kan være skyld i dårligt indeklima. Det meste af den luft, vi indånder, får vi i vores egen bolig. Derfor er luften i boligen utrolig vigtig. Hvis luften ikke bliver udskiftet, så vil vi indånde den forurening der er skert i boligen. Det kan f.eks. være fra madlavning, ovn, brændeovn, stearinlys og rygning. Ventilation er en meget vigtig faktor i kampen for et bedre indeklima.

Før i tiden kunne man i hjem med gamle vinduer se, hvornår man trængte til at lufte ud, idet der dannedes dug på indersiden af ruderne. I nye moderne boliger med energiruder, glemmer mange at lufte ud, fordi man ikke får denne tydelige indikering , og derfor er mange nye hjem ofte dårligt udluftede.


 
 
Find information om: Byg guide guiden Byggeri
(Hovedkategori: Viden om byggeri)